iPad Mini 2 va fi cel mai probabil urmatoarea mea tableta

iPad mini a fost lansat anul trecut ca un raspuns direct in fata dezvoltarii pietei de tablete Android de 7″ dar in acelasi timp sub forma unui competitor direct al lui Nexus 7.

Dupa parerea mea, iPad Mini nu a reprezentat niciodata un breakthrough in domeniu pentru ca in principiu nu a adus nici o imbunatatire fata de versiunea existenta de 9.7″. Cine isi poate dori un model nou de iPad, la fel de scump si in acelasi timp mult mai slab decat cel anterior? Poate doar la jumatate de pret 🙂

Ipad mini
In continuare cred ca incadrarea iPad Mini la acelasi nivel cu modelul de 9.7″ a reprezentat o mare greseala de strategie din partea Apple, greseala ce probabil nu se va repeta pe viitor, mai ales in cazul noului iPhone 5C (daca zvonurile se vor dovedi adevarate).

iPad Mini a reprezentat o simpla bifa in portofoliul Apple

Tableta este considerata in general un dispozitiv de consum ce ar trebui sa fie in primul rand distractiv si care sa poata inlocui cu succes nevoia de utilizare a unui notebook (desigur, pana la un anumit nivel). In acelasi timp ar trebui sa fie capabil sa ofere o experienta multimedia superioara oricarui smartphone.

Iar in cazul iPad mini, diferentele mari de performanta se simt destul de bine in jocurile noi si nimic nu poate fi mai stresant si enervant decat un joc care sacadeaza.

Pe scurt, iata de ce nu as cumpara iPad Mini

  • 1024 cu 768 (163 ppi) este o rezolutie slaba chiar si pentru un ecran de smartphone (indiferent cum ai privi problema)
  • Ecranul paleste din start in comparatie cu retina display de pe modelul de 9.7″
  • Procesorul Dual-core A5 nu este suficient pentru toate jocurile noi
  • Este mult prea scump pentru ceea ce ofera, iar diferenta de pret este mult prea mica in comparatie cu modelul de 9.7″ (care este net superior)

Motive pentru care as cumpara pe viitor iPad Mini 2

  • Imi place la nebunie cum se simte in mana, este usor si confortabil in comparatie cu iPad 3 (actuala mea tableta) care impreuna cu o husa Smart Case imi cam rupe mana
  • Dimensiunea este perfecta pentru calatorii, incape lejer in orice geanta si pare mult mai „rezistenta”

De aceea consider ca singurii oameni care au facut trecerea la iPad Mini in aceste conditii, au fost consumatorii normali (home users) si in special cei care nu au mai detinut o tableta in trecut, urmati cel mai probabil de consumatorii care deja aveau o tableta iPad 1 sau 2 si care la momentul respectiv au realizat ca doresc un model mai mic (fiind singura optiune) sau pur si simplu care doreau un upgrade.

Nu cred ca printre cumparatorii modelului iPad Mini exista si „early adopters” pentru ca pur si simplu nu gasesc nimic „early to adopt” 🙂


Ideea articolului a pornit de la o Curiozitate de pe Refresh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.