User interface & concept sketching in User Experience Design

Astazi mi-a fost confirmat inca o data faptul ca abilitatea de a schita interfete si concepte de aplicatii, rapid si „by hand”, reprezinta unul dintre cele mai mari atuuri pe care le poti detine ca user experience designer si ca acest skill este de luat in considerare pentru orice persoana care aspira pe viitor la o pozitie similara. Acest lucru te va ajuta enorm de mult in tot ceea ce faci si te va scuti pe viitor de ore intregi de discutii si clarificari.

UI Concept Sketch

Este important sa fii capabil sa schitezi in cateva minute un concept de aplicatie pe care sa il poti explica unei echipe intregi si pe marginea caruia sa poti itera intr-o sedinta de numai 10 minute (doar un exemplu de productivitate). Acest concept il poti fotografia si trimite pe mail ca material de suport aferent unei discutii sau mai apoi il poti transforma la nevoie intr-un paper prototype. Dar de cele mai multe ori, iti va servi tie sau echipei tale ca punct de referinta in faza urmatoare a proiectului.

M-am gandit destul de mult la aceasta problema si pe viitor am sa incerc sa scriu mai multe despre interface si concept sketching, dar in acelasi timp si despre importanta pe care o poarta luarea de notite vizuale (visual notes taking) in viata fiecarui om (chiar si pentru persoanele ce nu au nici o legatura cu experience design-ul) sau cum poate fi acest lucru asociat cu un basic storytelling pentru a pune bazele unei comunicari solide intre tine si echipa ta sau colegul alaturat cu care lucrezi.

Deci nu uita, totul incepe cu o idee, o foaie si un creion! Asa ca ai grija sa le ai tot timpul asupra ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.