Usability Made in Romania – Ep.1

Imi doresc tare mult ca Usability Made in Romania sa devina o serie cat se poate de serioasa in care sa tratez diverse probleme de usability intalnite de mine in cadrul site-urilor sau aplicatiilor romanesti.
usability_problem_meme
Asa ca va las in continuare cu doua cazuri (F64 & IKEA) si va invit sa le comentati, sa testati sau sa veniti cu orice idei va trec prin cap referitoare la cum as putea imbunatati acest stil de articole.

F64.ro (Browser iPad)

Problema apare in momentul in care utilizatorul incearca sa selecteze prima subcategorie din meniul lateral ce se suprapune direct cu slider-ul de pe home page si in loc de click pe subcategoria respectiva se inregistreaza click pe banner (Sansa mare de misclick ce apare in general in cazul site-urilor de desktop ce nu au fost optimizate pentru dispozitive touch).

Exemplu: Incercati sa selectati Blitz-uri Externe Foto – Blitz-uri Dedicate TTL, sunt curios de rezultat.

problema-usability-f64

Ikea.ro (Browser Desktop)

Problema apare de fiecare data cand utilizatorul parcurge o pagina de rezultate de cautare incercand sa ajunga la urmatoarea pagina (in mod natural de sus in jos si de la stanga la dreapta, rezultand intr-o traiectorie diagonala de cele mai multe ori) si la hover, ultimul produs acopera complet sau partial navigarea din josul paginii.

Exemplu: Cautati cuvantul „mese”, iar in lista de rezultate urmariti pana la ultimul produs. Presupunand ca nu ati gasit ce va interesa, incercati sa treceti la pagina urmatoare.

problema-usability-ikea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.