Sondajele politice si cancanul

klaus-iohannis

Astazi de dimineata, in timp ce imi sorbeam linistit cafeaua, am primit un telefon de la o domnisoara draguta pentru a fi intervievat in legatura cu situatia politica din tara, parte dintr-un sondaj „mai amplu” 🙂

Putin incantat si curios de ce avea sa ma intrebe am decis sa accept sa continui discutia, mai ales in speranta ca ma pot ilumina un pic despre modul in care se deruleaza aceste sondaje si cat sunt de relevante la nivel national. Ei bine… NU SUNT (parerea mea) si am sa va explic mai departe in cateva cuvinte de ce nu si ce parte a sondajului a reusit sa ma scoata din sarite:

  • Intrebari despre Traian Basescu – Nu inteleg ce relevanta au in legatura cu situatia actuala!?
  • Intrebari cu doar 4 variante de raspuns, fara „gri” (Foarte Prost, Prost, Bun, Foarte Bun) – Acest lucru face ca marja de eroare sa fie destul de mare pentru ca nu exista neutralitate sau posibilitate de abtinere. Ce sa raspund in momentul in care un om politic sau un partid imi este absolut indiferent, irelevant sau pur si simplu nu stiu prea multe despre el?
  • Intrebari despre Vacanta Premierului in Dubai, nota de plata si alte aspecte „de cancan” (aceasta a fost cireasa de pe tort care m-a facut sa ma enervez) – Cum ma sa ma intrebi asa ceva!? Faci misto de mine? Ce cauta subiecte de genul asta intr-un sondaj pe care il credeam „serios”!? Am ales sa ma abtin si sa o rog sa trecem mai departe peste acest gen de intrebari sau voi refuza continuarea discutiei, oricum eram deja profund dezgustat.
  • Intrebari despre Alegerile Parlamentare, daca acestea ar avea loc maine – Aici am incercat pentru a doua oara sa ii explic domnisoarei ca nu pot raspunde la o astfel de intrebare, avand in vedere situatia efervescenta din ultima perioada. In plus pana la Alegerile Parlamentare Oficiale, partidele se pot schimba pana la 100%. Din nou, nu m-a inteles.

Va imaginati ca restul discutiei a fost ceva de genul „hai sa trecem o data peste” pentru ca in mintea mea se derula la nesfarsit aceeasi intrebare tampita: „Aveti idee care a fost valoarea notei de plata a premierului in Dubai?

Iar daca tot vin Sarbatorile de Iarna, va las in continuare cu Santa Klaus! 🙂

santa-klaus-iohannis

Mai multe boosters pe www.boosters.ro 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.