Snorkeling si Free Diving in Thassos

Se intampla in trecut de multe ori ca Andreea sa ma certe, reprosandu-mi la intoarcerea din concediile noastre petrecute la mare, ca ajung sa petrec mult prea mult timp in apa si mai putin timp, pe uscat, cu ea 🙂 In cele mai multe cazuri era adevarat. Dar in ultima perioada a inceput sa se obisnuiasca cu ideea, iar eu in schimb am inceput sa ii dedic mai mult timp din cel petrecut departe de plaja, asa ca totul este ok si ma pot bucura linistit de orele de snorkeling si diving ca un copil ce sunt 😛

DCIM100GOPRO

In urma cu o saptamana, ne-am intors din insula Thassos, Grecia, unde am avut un concediu minunat, despre care o sa scriu o serie intreaga de articole.

Timp de sapte zile ne-am distrat pe cinste, am simtit ce inseamna adevarata Grecie si in acelasi timp am repetat ritualul balacelii, am stat toata ziua cu nasul sub apa urmarind pestisori, mici crustacee si multe alte minunatii. Am facut inclusiv o sedinta de scuba diving care m-a facut sa ma indragostesc si mai mult de mare.

In comparatie cu Creta, unde anul trecut am fost fascinat de sutele de specii de pesti si culorile vii ce te inconjurau tot timpul, in Thassos peisajul submarin este un pic mai saracacios. Dar chiar si asa are destul de multe de oferit, mai ales daca alegi sa faci diving pe plajele pustii. Am avut ocazia sa vad cateva stelute de mare, niste crabisori, ceva specii de pesti interesante, multa vegetatie marina si cel mai interesant, un crustaceu necunoscut pe care nu l-am mai vazut pana acum si despre care nu am gasit nicio informatie.

In timp ce cautam niste cochilii de arici de mare pe sub pietrele de la fund, am incercat sa ridic ceva ce semana cu o piatra, dar care in secunda in care am atins-o s-a miscat in mana mea si s-a afundat mai mult in nisip. Animalutul avea cam vreo 20 de cm si arata aproape ca un tatu fara coada si picioare. Dupa ce l-am incomodat un pic a plecat inotand cu ajutorul unui fel de manta laterala. L-am urmarit cativa metri, dupa care a disparut printre stanci.

Am intrebat mai multe persoane, inclusiv pe oamenii de la clubul de scuba diving si nimeni nu mi-a putut oferi o informatie concreta despre animalutul cu pricina, asa ca o sa caut mai departe.

Un mic preview din lumea submarina

Pentru cei care nu au incercat pana acum snorkeling-ul, va recomand sa ii acordati o sansa pentru ca merita din toate punctele de vedere:

  • Este foarte ieftin in comparatie cu orice alt sport practicat in apa (setul porneste de la 50-60 de lei in Decathlon)
  • Setul este compus din masca (preferabil cu geam din material bun si deschidere mare), o pereche de labe si un snorkel (tubul de respirat)
  • Poti sa iti cumperi bureti pentru snorkeling care te ajuta sa plutesti mai lejer la suprafata
  • Snorkeling-ul se practica pe ape calme, nu in valuri
  • Vei descoperi o lume noua, fascinanta si plina de liniste 🙂

Cam asa arata un set normal de Snorkeling

snorkel-set

Iar daca va plictisiti de stat la suprafata, puteti renunta la snorkel si incerca Free Diving. Eu unul nu rezist niciodata foarte mult cu snorkel-ul in gura pentru ca sunt extrem de curios, imi place sa vad lucrurile de aproape si sa ma scufund liber 🙂

Va las in continuare cu cateva fotografii din timpul sedintelor de Snorkeling

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Atentie! Nu trebuie sa va speriati de aricii de mare pentru ca nu sunt atat de periculosi precum par 🙂 Eu am avut vreo 30 de ace in piciorul drept pe lateral care au usturat un pic, le-am scos foarte usor si la o saptamana au trecut inclusiv cicatricile. Important este sa invatati sa respectati natura si nimic grav nu se va intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.