Oamenii care stiu ce vor si nu primesc ce trebuie

De doua zile sunt in Germania, mai exact in Karlsruhe, unde ajung de fiecare data cand trebuie sa ma intalnesc cu utilizatorii, clientii sau stakeholderii nostri. De obicei ma impart intre trei sedii 1&1 si incerc sa organizez cat mai multe sedinte posibile cu oameni de pe cat mai multe proiecte pe care lucrez, astfel incat sa reusesc sa adun cat mai multa informatie inainte de a ma intoarce acasa.

dashboard

De aceasta data insa, am venit aici pentru a discuta despre cateva proiecte ce tin strict de ITOPS (IT Operations), o experienta ce s-a dovedit a fi extrem de interesanta si diferita. In principal pentru ca este prima data cand am ocazia sa intru in contact cu oameni extrem de tehnici (sa lucrez direct cu si pentru ei), oameni care gandesc in cele mai multe cazuri diferit fata de noi si pentru care majoritatea pattern-urilor cu care eram obisnuit pana in momentul de fata, pur si simplu nu se aplica.

Ei sunt acei oamenii care de cele mai multe ori sunt complet ignorati de catre majoritatea designerilor ce considera „by default” ca oamenii tehnici nu ar putea intampina niciun fel de dificultati in utilizarea unui produs software (o presupunere total gresita).

Acesti oameni sunt fascinanti din punctul meu de vedere pentru ca de la ei poti invata extrem de multe lucruri noi si care in acelasi timp reusesc sa te faca sa vezi problemele dintr-un unghi complet diferit. Ei sunt genul de oameni care prefera sa aiba control absolut asupra oricarui aspect si in general au predilectie spre interfetele simple, asociate cu interactiuni la fel de simple (mai ales cele ce necesita foarte putina interactiune cu ajutorul mouse-ului). In general ei adora informatia bruta si cat mai liniara (au un dinte contra utilizarii tab-urilor si artificiilor in organizarea informatiei), iar in cele mai multe cazuri au propriile pattern-uri pentru orice task ce poate deveni la un moment dat repetitiv.

Ei sunt oamenii care stiu ce vor

Acesti oameni sunt cei care iti vor pune la pamant aplicatia pe care tocmai ai lansat-o cu 5 minute in urma doar pentru simplul fapt ca pot si le place sa faca asta, 🙂 dar care in secunda doi iti vor oferi cel mai bun si complet feedback despre problema respectiva (trebuie numai sa ai urechi si sa stii sa asculti).

Asa ca nu uitati si nu ignorati faptul ca acesti oameni reprezinta fundatia oricarei platforme pe care o folosim si merita tot respectul din lume, aveti multe de invatat de la ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.