Eu stiu ca se poate, oare UPC stie?

Televiziunea digitala de la UPC mi se pare cel mai reusit si complet serviciu de televiziune de pe piata, incepand cu ordinea canalelor pana la optiunile oferite extra si set-top-box, dar nimic in lume nu este perfect 🙂

Avand in vedere ca folosesc serviciile UPC de foarte multi ani, m-am gandit ca ar fi ok sa ofer niste feedback/sugestii ce ar putea imbunatati experienta actuala a consumatorului sau cel putin a anumitor clase de consumatori. Am sa incep cu niste lucruri mici legate de grila actuala si am sa continui cu ceva idei noi care cred cu tarie ca ar putea aduce un mare plus.

upc_romania

Am deasemenea o rugaminte catre cei care cititi aceste randuri si folositi la randul vostru servicii UPC, sa imi lasati un comentariu cu parerea voastra despre cele scrise mai jos si poate cateva idei noi, multumesc! (acest articol nu este sponsorizat in niciun fel si reprezinta o incercare sincera de a imbunatati un serviciu ce ma intereseaza direct si sper sa ajunga la cine trebuie).

Pe scurt, iata la ce ma refer:

  • Imi vreau inapoi pagina cu preview-ul canalelor de documentare pentru ca pagina actuala de recomandari este un concept mult prea extins, cu o sansa foarte mica de a se potrivi cu gusturile majoritatii oamenilor. In plus, oamenii ca mine urmaresc 90% din timp documentare sau filme si ar beneficia foarte mult de pe urma vechii selectii. Ati putea chiar adauga inca un canal cu recomandari/preview de filme sau direct al canalelor HD.
  • Avand in vedere ca multi dintre clientii de digital au televizoare 4K sau cel putin HD acasa si acestea au devenit destul de standard in piata, ar fi ok sa oferiti si o varianta high definition a canalului Ambiental. Nu vad cine l-ar folosi pe un televizor CRT ponosit, iar pe un televizor nou cu rezolutie mai mare arata execrabil. Ati putea deasemenea sa diversificati un pic clipurile ce ruleaza.
  • As dori sa nu mai am canalele la care nu am acces in lista standard. Inteleg partea de conversie dar trebuie sa existe o optiune ca dupa cateva vizualizari macar, sa pot ascunde acel canal pentru ca devine enervant in timp.
  • Ar fi frumos sa aveti un canal cu camere web plasate prin tara si aici nu trebuie sa acoperiti toata tara ci macar locatiile de interes comun pentru publicul larg. De exemplu vara ar fi frumos sa existe niste camere cu plajele de pe litoral iar iarna cu partiile si statiunile de schi din tara.
  • La fel ar fi frumos sa incepeti sa targetati un pic publicul tanar cu ceva canale pe care sa transmiteti niste review-uri de jocuri si gadgeturi sau de ce nu, transmisii live. Acest lucru se poate face prin parteneriate cu diverse surse/oameni si cred ca doritori ar fi pe toate drumurile. In plus nu cred ca ar costa compania nimic pentru ca majoritatea ar alege sa faca asta gratuit (doar pentru a aparea la TV). Gaming channel rings a bell? 🙂 Interactiune live cu oamenii, un chat samd.

Chiar mi-as dori sa vad un provider de televiziune digitala ca incearca sa iasa un pic din sfera clasica si incearca sa aduca o gura de aer proaspat intr-un domeniu in care nu s-a mai inovat de mult. In plus, majoritatea sugestiilor de mai sus pot fi implementate cu costuri zic eu destul de reduse si pot avea rezultate surprinzatoare 🙂

Incercati fratilor sa scoateti bani de la cei ce isi permit si vor noutate, atingeti acel public de „early adopters” care este capabil sa evanghelizeze produsele mai departe si cu care puteti comunica mult mai usor.

Zic si eu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.