Paper Think Kit m-a facut sa ma reindragostesc de iPad-ul meu

Imi aduc aminte cu ani in urma cand am vazut pentru prima oara aplicatia Paper am fost fascinat, a fost dragoste la prima vedere si mi-am zis ca trebuie sa imi cumpar neaparat un iPad. Era la vremea respectiva cea mai tare aplicatie de desenat pe tableta, ce oferea o experienta superba si, in acelasi timp, era atat de simpla incat putea fi folosita de un copil de 3 ani (visul unui ux designer).

O schita de interfata desenata de mine cu ceva timp in urma

old-ui-sketch-paper

Dupa ce mi-am cumparat iPad-ul am folosit aceasta aplicatie minunata pentru tot ce insemna desen, de la simple doodles la schite de pagini, concepte de aplicatii sau chiar flow-uri intregi si nu m-a dezamagit niciodata.

Insa timpul a trecut si am inceput sa o folosesc din ce in ce mai putin pentru munca de zi cu zi deoarece intre timp au aparut aplicatii asemanatoare cu functii comune dar cu imbunatatiri vizibile fata de Paper. Cel mai important aspect era faptul ca unele aplicatii permiteau layering si astfel „procesul de creatie” devenea un pic mai simplu.

Ajunsesem in ultima perioada sa ma gandesc serios daca mai are sens sa continui cu seria de iPad-uri (d.p.d.v. pret/performanta/nevoi personale) pentru ca toate taskurile mele zilnice puteau fi indeplinite foarte usor de o tableta Android sau Windows care ar fi costat pe jumatatea unui iPad, iar in unele cazuri ar fi oferit avantajul de a avea bonus un stylus dedicat.

„New Tools in Paper. Meet Think Kit!”

Asa suna titlul mail-ului pe care l-am primit in urma cu o saptamana de la echipa FiftyThree ce anunta adaugarea a 3 noi functionalitati in aplicatie, functionalitati ce transforma Paper inca o data in cel mai puternic tool de sketching disponibil la ora actuala si il aduce un pic mai aproape de mediul business (nu neaparat pentru designeri/ux designeri).

paper-think-kit

Noul set de functionalitati contine:

  • Diagraming tool – poti crea cu mana libera orice forma de la patrat la triunghi sau cerc fara a gresi, poti trasa linii drepte fara efort, poti realiza sageti intr-un mod la fel de simplu, ba chiar ingenios;
  • Fill tool – poti umple orice forma cu culoare sau poti desena un grafic in doar cateva secunde;
  • Cutting tool – poti taia, inlatura sau multiplica orice set de forme cu un simplu „hold and tap„.

Insa lucrurile nu se opresc aici si mai nou, aplicatia stie sa recunoasca automat forme sau grupuri de forme si te ajuta practic sa desenezi, in pofida faptului ca nu exista inca layering.

Nu mai poti folosi scuza ca nu poti trage o linie dreapta!

De cele mai multe ori oamenii subestimeaza puterea unei simple schite si fug de ideea de desen liber pentru ca le este teama sa incerce lucruri noi ori nu inteleg ideea din spatele acestui proces si cum ii poate ajuta in munca de zi cu zi. Alteori se gandesc ca rezultatul va fi sub asteptari si ca lumea va judeca acest lucru asa ca prefera sa inventeze scuze de genul „Eu nu pot trage nici macar o linie dreapta pe foaie, ce sa mai zic de desenat lucruri mai complicate„. Ei bine, nu mai tine 🙂

Dupa ce m-am jucat cu Paper Think Kit pana am obosit 🙂 am decis sa fac un experiment simplu si sa vad ce pot scoate cu ajutorul aplicatiei in numai 5 minute de desen, iar rezultatele au fost amazing!!!

O schita simpla a unei pagini Youtube – 5 minute

youtube-sketch-paper

Schita unui flow de aplicatie – 5 minute

user-flow-paper-sketch

Schita unor grafice si diagrame – alte 5 minute

diagrams-sketch-paper

Toate desenele de mai sus au fost facute folosind un stylus clasic, destul de simplist, dar care ma face sa vreau mai mult, sa investesc intr-unul cu conectare bluetooth pentru un pic de precizie in plus.

Foloseste cineva un asemenea stylus? Daca da, ma puteti ajuta cu niste sugestii sau pareri? Multumesc!

Iar pentru a incheia acest articol, tin sa precizez inca o data cat de important este sa stii sa desenezi pe o foaie de hartie, o tableta sau chiar un white board. Pentru ca a fi capabil sa explici o idee cuiva in cateva linii simple este un skill esential oricarui UX Designer ce poate fi dobandit foarte usor. Iti trebuie numai putina vointa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.