O idee simpla de paginare pentru site-ul mobile Google

M-am bucurat nespus de mult in momentul in care Google a ales sa schimbe sistemul de paginare pentru rezultatele de cautare din versiunea mobila a site-ului. Dar in acelasi timp, am realizat ca a inceput sa ma streseze faptul ca desi este mult mai utilizabila noua versiune, nu am un control extins asupra navigarii si nu pot sa ajung direct catre o pagina anume.

De exemplu: daca ajung in pagina 9 si vreau sa ma intorc in pagina 4 unde vazusem ceva interesant, nu am alta alternativa decat sa dau o serie de tap-uri pe back sau sa sar direct la inceput, ca mai apoi sa dau next pana la pagina 4 (depinde de lungimea drumului).

Asa ca iata o solutie simpla care nu ar schimba cu nimic flow-ul existent, dar care ar oferi o posibilitate in plus pentru oamenii care nu se limiteaza la primele 2-3 pagini de rezultate, iar ideea poate fi dezvoltata un pic mai departe. Un tap pe pagina curenta ar ridica o lista cu paginile anterioare sau urmatoare, cu o navigare swipe simpla intr-un range bine definit.

google_mobile_pagination

Ce parere aveti? Nu ar fi mult mai ok?

5 comentarii la „O idee simpla de paginare pentru site-ul mobile Google”

 1. 1. Daca te uitai in poza exista si o versiune cu „fast scroll” (cea cu sageti si scrol up/down)
  2. Este putin probabil scenariul, dar poate fi acoperit de punctul 1
  3. De obicei nu prea exista oameni intregi care sa dea 76 de click-uri (in general daca nu gasesti in paginile 1-3, mai dai cateva 5-7-10 si apoi schimbi cautarea) šŸ™‚
  4. Am zis „ideea poate fi dezvoltata un pic mai departe”… adica nu am realizat toate scenariile, pentru ca in primul rand trebuie sa ai ceva studii inainte si in plus era un exemplu, nu un concept intreg (nu are sens)

 2. Nu este chiar foarte ok din doua motive:
  1. Cand apare acea paginatie (daca apare sub bara), in cele mai multe cazuri ar aparea sub degetul tau si in plus exista cazuri in care ar trebui sa mute contentul in sus (sa faca scroll), ceea ce nu este foarte ok.
  2. Scroll-ul orizontal este un pic mai dificil pe un ecran de mobil si in general mai greu de controlat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.